Elektricien-spijkenisse

Wat is het risico van kortsluiting?

Kortsluiting is een van de grootste ergernissen voor veel huiseigenaren. Niet alleen is de kortsluiting erg moeilijk op te lossen. Wist u bijvoorbeeld dat door kortsluiting in uw woning brand kan ontstaan? Een kortsluiting kan ook leiden tot stroomuitval. Het is erg vervelend om thuis lange tijd geen elektriciteit te kunnen gebruiken. Zeker als de kortsluiting in het weekend plaatsvindt.

Tip: Neem contact op met onze spoed elektriciens om de kortsluiting te verhelpen. Dus ook als er kortsluiting in huis is, kunt u tot diep in de nacht rekenen op onze hulp!

Optreden van kortsluiting

Kortsluiting ontstaat vaak wanneer de binnenkant van twee elektrische kabels elkaar raken. Dit zijn bijvoorbeeld niet alleen elektriciteitskabels in oude apparaten, maar ook kabels tussen muren. In dat laatste geval is het zelf repareren van de kortsluiting erg lastig. Tot slot, hoe kom je er precies achter waar deze kabels zitten? Als de oorzaak van de kortsluiting een oud apparaat is, kan dit eenvoudig worden vervangen. U kunt het kapotte apparaat vinden door eerst alle apparaten los te koppelen. Zet vervolgens alle apparaten een voor een aan. 

Resultaat kortsluiting

Als draden elkaar raken, wordt er veel elektriciteit opgewekt. Hierdoor springt de zekering uit de groepenkast waardoor er een stroomstoring in huis ontstaat. Toch zijn we vaak tevreden met dit resultaat omdat het een verhoogd risico op brand voorkomt. Vonken kunnen ook optreden als gevolg van grote stromingen. Als deze vonken de isolatie binnendringen, kunnen ze een beginnende brand veroorzaken.

Call Now Button